Ce ne întreabă copiii…

Este adevărat că cei mici va bombardează cu mii şi mii de întrebări despre absolut tot ce se întâmplă în jurul lor? Curiozitatea unui copil este primul semn de inteligenţă. Faptul că ne pune zeci de întrebări pe zi înseamnă că îşi doreşte să cunoască, să descopere, să-şi explice anumite lucruri.

Datoria noastră (fie că este vorba despre părinţi, educatori sau fraţi mai mari) este de -i asculta mereu şi de a încerca să le răspundem. Este adevarat că nu e un lucru simplu, dar cu răbdare şi cu înţelepciune vom reuşi să le explicăm lucruri necunoscute lor.

Depoveste încearcă să-i ajute atât pe copii cât şi pe părinţi prin crearea unei colecţii de întrebări şi răspunsuri. Ne dorim ca răspunsurile să fie pe placul celor mici şi să+i ajute să descopere cât mai multe lucruri frumoase şi interesante.

Nu încercăm să oferim răspunsuri sau explicaţii prea complicate. Raspunsurile sunt pentru cei mici.

De unde vin fulgerele?

Fulgerele sunt raze de lumină care iau naştere atunci când 2 nori se lovesc între ei, în timpul unei furtuni. Dacă razele de lumină sunt foarte puternice înseamnă că furtuna este aproape şi trebuie să ne adăpostim.
imagggesss

De unde vin tunetele?

Tunetele sunt sunete puternice care vin după razele de lumină pe timp de furtună. Tunetele se produc atunci când se lovesc 2 nori. Dacă  tunetele sunt foarte puternice înseamă că furtuna este aproape şi trebuie să ne adăpostim.

Unde a plecat noaptea?

immmagggeesCănd se face lumină, noaptea pleacă la culcare şi lasă soarele să încălzească pământul. In tot acest timp luna doarme pe norii pufoşi.

Unde locuieste Moș Crăciun?

Moş Crăciun locuieşte în Laponia. Renii săi trăiesc foarte bine acolo deoarece este o zonă foarte bogată în licheni, hrana preferată a acestora.  Acolo, Moş Crăciun are o fabrică mare de jucării unde lucrează ajutoarele sale, spiriduşii.

iiimmmagggessCum se formează curcubeul?

După ploaie, soarele zâmbeşte spre pământ. În razele sale de lumină se oglindesc toate culorile pamântului roşul florilor, albastrul cerului, galbenul spicelor de grâu, verdele ierbii…

Unde locuiește soarele?

Soarele locuieşte pe o pătură de nori pufoşi, departe de pământ. El apare ziua, iar noaptea plecă la culcare, lăsând luna să lumineze pământul.


Reclame

2 gânduri despre “Ce ne întreabă copiii…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s